Com estalviar en la factura de la llum?

Com estalviar en la factura de la llum quan estem en els temps de crisi energètica? Et donem alguns consells.

 

L’escalada de preus energètics i les tensions geopolítiques, aguditzades per la invasió d’Ucraïna, alteren les perspectives de les economies europees.

Tots som conscients de la crisi energètica que vivim actualment a Europa. Les factures de la llum es disparen i, per tant, cada cop són més les empreses i les llars que es decideixen per l’autoconsum.

 

Quins canvis podem fer en el nostre dia a dia per estalviar en la factura de la llum?

 

Les nostres maneres de consumir energia han canviat durant els últims anys, i més encara en aquests moments a causa de la gran crisi energètica que estem vivint.

En gran part depenem de l’energia elèctrica perquè la majoria dels electrodomèstics funcionin a la nostra llar. És per això, que és tan important tenir en compte els petits gestos que poden proporcionar grans canvis en la nostra factura de la llum.

Per exemple: a l’hora d’utilitzar els diferents electrodomèstics, o els diferents tipus d’il·luminació; les bombetes LED són una bona opció deguda el seu baix consum. També, hi ha una altra alternativa per estalviar en la factura de la llum que és fer ús de programes ECO a la rentadora i el rentaplats. Així com, apagar tots els aparells que no utilitzem mentre estiguin apagats, com per exemple el televisor. És a dir que el televisor de casa, encara que tinguem la televisió apagada, si la llum vermella està encesa, continua gastant electricitat(conegut també com a «Stand by»), o qualsevol carregador que estigui encès a el corrent, encara que no tinguem cap aparell electrònic carregant continua gastant electricitat.

Petits canvis que marquen grans diferències a la nostra butxaca. Tot i que, a vegades aquests canvis no són suficients, és per això, que cada vegada són més les persones que busquen altres alternatives, l’energia solar fotovoltaica, una bona opció.

 

Apostem per l’energia solar fotovoltaica

 

L’energia solar fotovoltaica, una bona solució per a l’estalvi. L’energia solar fotovoltaica consisteix a transformar directament la radiació solar en electricitat. Aquesta transformació es produeix en uns dispositius anomenats panells fotovoltaics.

Es tracta d’un tipus d’energia renovable, inesgotable i no contaminant que es pot produir en instal·lacions, que van des dels petits generadors per a autoconsum fins a les grans plantes fotovoltaiques.

Aquesta modalitat de consum no només suposa un estalvi a la factura de la llum, sinó que també contribueix a frenar el canvi climàtic gràcies a l’ús d’energies renovables.

Avui en dia és possible tenir accés a una energia neta, renovable i sostenible. Són molts els que es pregunten si realment es pot proveir una llar tan sols d’energia solar per funcionar correctament, i la resposta és que sí: l’energia solar disposa de potència suficient per satisfer les nostres necessitats.

 

Fins a quin punt és rendible instal·lar plaques fotovoltaiques a casa nostra?

 

Durant els últims anys, és cada vegada més freqüent conèixer i escoltar l’experiència de diferents persones que han apostat per aquest tipus d’energia.

I és que, diferents estudis demostren que resulta molt rendible consumir energia solar fotovoltaica. Espanya resulta un bon lloc per aquest tipus d’instal·lació, ja que gaudim d’un clima agradable durant tot l’any amb moltes hores de sol durant el dia, fet que resulta molt útil a l’hora de transformar la radiació solar en electricitat.

Per altra banda, un fet que resulta molt interessant és l’excedent que podem aconseguir de l’energia solar, és a dir: de l’energia que produïm no la consumim tota, i amb l’energia sobren podem aconseguir 0,05 € per kWh, una raó més per apostar per aquesta instal·lació.

En definitiva, cada vegada augmenta més el preu de les factures encara que les rentes continuïn igual, i aquest fet provoca un malestar per a moltes famílies. Hem de buscar alternatives, tant econòmicament com mediambiental. L’energia solar fotovoltaica s’ha convertit en la primera opció per moltes persones, i les estadístiques ja ho diuen: l’estalvi no només ho nota la nostra butxaca, sinó que també es redueixen les emissions de CO₂.

A Apris som partidaris d’aquest tipus de consum, i si esteu pensant a instal·lar plaques solars fotovoltaiques a la vostra empresa o habitatge, a Apris (https://apris.cat/) us assessorarem i dissenyarem la millor opció per al vostre cas.

20 Oct, 2022